Frölunda - Brynäs

Ikväll smygstartar Elitserien med match medllan Frölunda och Brynäs. Hemmalaget har blandat och gett under hela säsongen. Ser däremot mycket bättre ut nu än vad det gjorde i början. Brynäs däremot kanske är det formsvagaste laget i hela Elitserien just nu. Jag tror uppehållet kan ha gjort laget gott. Senaste vinsten var mot just Frölunda, så jag tror på en jämn fajt lagen emellan.


Fotbollslandskamp ikväll mellan Brasilien och Italien. Två enormt stora nationer i fotboll, men jag tror tyvärr inte att matchen kommer vara någon höjdare. Brasilien har på senare tid haft svårt att både spela vackert och effektivt.

Spanien mot England, där har vi en riktigt trevlig match. Den spelas imorgon, onsdag. Jag tror att det blir fem man på mittfältet och en ensam David Villa längst fram, då Fernando Torres inte är helt återställd. Han får max 45 min.

Sveriges match ser jag också fram emot. Synd att det är så många spelare borta och inte har laget klart inför Portugalmatchen. Det hade varit en perfekt match för att prova på lite nytt. Nu kommer han spela med det lag han tror även kommer spela mot Portugal, vilket är helt rätt.

Lasses startelva: Isaksson - Nilsson, Mellberg, Hansson, Edman - Wilhelmsson, Larsson, Källström, Holmén - Berg, Rosenberg

Min startelva: Isaksson - Nilsson, Mellberg, Granqvist, Safari - R.Elm, V.Elm, Källström, Holmén - Berg, V.Elm

Känns lite svårt att veta hur mittfältet ser ut för Lasse imorgon. Ingen riktig defensiv mittfältare och han har verkligen inte haft Sebastian Larsson som någon favorit tidigare. Vågar han spela med Viktor Elm och Källström samtidigt? Jag tror det, tyvärr. Tyvärr, tycker jag, då Viktor inte får visa sig från sin bästa sida. Lasses startelva imorgon kommer tyvärr inte se så intresssant ut som man vill.

Min startelva är det lite mer nytt blod i. Jag vill prova spela in Granqvist då Hansson känns segare och segare för varje match. En Edman som inte är återställd mot en yngre frisk Safari behöver jag inte ens diskutera vilken spelare jag vill ska starta. Tyvärr vill Lasse ha tillbaka sitt säkra kort. På mitten får självklart Wilhelmsson och Källström chansen. Jag skulle vilja bänka båda, men eftersom vi har så dåligt med bra anfallare i truppen får V.Elm spela tillbakadragande forward. Lite utav rollen som han hade i Kalmar. Hade Toivonen varit med, hade jag gärna sett han och Berg tillsammans på topp med V.Elm på Källströms plats. Wilhelmsson är enligt mig slut. Det verkar som att det är många som tycker han har visat att han håller. Jag tycker tvärtom. Han har kvar tekniken, visst, men det går på tok för saaaaaakta. Finterna han gör, skulle inte ens hålla i Allsvenskan. Hur många djupledslöpningar tar han? Återstår att se imorgon.

Nu behöver jag vakna till inför föreläsningen. Då sitter inte några kalkonsmörgåsar helt fel.

Scolari sparkad

Scolari har fått sparken. Vet inte riktigt vad jag tycker om det. Första gången jag läste det dök det nog fram ett "oj" i huvudet. Jag har som sagt mer förväntat mig att Sevillas tränare ska få sparken. Efter en hel del tankar kring Scolaris avskedning, förstår jag mer hur kluben tänker. Tråkigt spel och har svårt att föra matcher. Endast en av anfallarna Drogba eller Anelka har fått chansen på topp. Känns lite Real Madrid över Chelsea för tillfället. Ballack, Deco, Lampard, Anelka, Drogba och Terry. De har ju inte sina bästa år framför sig. Även om de inte vunnit allt så är det spelare som jag kan få känslan av att de är lite mätta. Jag tycker att truppen mest går ut på namn och inte ett lag. Har man spelare vid namn Ballack, Deco och Lampard så måste alla spela samtidigt. De behöver mer utrymme och stjärnstatus istället för att dela på den varan . Det är antagligen därför Scolari bänkat en av anfallarna för att kunna spela med en 4-3-3 eller 4-5-1 uppställning. Malouda som inte alls har hittat rätt och en skadad Joe Cole, då funkar det inte. Jag tror inte Ballack skriver på nytt kontrakt om han ens blir erbjuden det.

Måste säga att det tragiskt att den rumänske landslagsmannen i handboll blev mördad efter en krogkväll. Lika hemskt vare sig han är världsstjärna eller ej, det ska inte få hända. Krogkvällar är trevliga, men något vett i skallen måste väl allt folk ha? Eller?

Har inte hunnit skriva något på hela dagen. Föreläsningen var lång, efter det pluggade jag en stund för att sedan spela några partier schack. Gick bättre än väntat. Ska försöka sova tidigare ikväll.

På onsdag är det landskamper, ska bli intressant.

Pluggdag = lite sport.

Somnade sent inatt och blir sedan väckt av ploggbilen, för att sen inte kunna somna om. Somnad om vi åttatiden för att vara så förbannat trött när klockan ringde klockan tio. Har precis ätit frukost och jag känner mig lite stressa angående allt plugg. Föreläsning om drygt en timme. Innan det ska jag ha läst ut ett kompendium och har ett antal sidor kvar. Behöver lägga extra fokus på två kapitel känner jag, då föreläsningen i fredags blev inställd. Är hemma vid halv fem och då är det bara att sätta sig framför böckerna. Så det finns en hel del att göra.

Min blogg handlar om sport, självfallet, men jag var bara tvungen att få ur mig vad jag hade i tankarna för tillfället.


Hade en tragisk dröm i natt. Det var fotbolls VM i Sydamerika. Sverige hade hamnat tvåa i sin grupp efter Portugal men före Danmark. Sverige hade legat under med 2-0 i Köpenhamn och VM såg ut att vara långt borta. I slutet av matchen, vet inte exakt när, får Sverige en omdiskuterad frispark. I drömmen var det en overkligt larvig filmning som gick hem. En dansk åskådare tappar förståndet och rusar in på planen. Matchen bryts och Sverige vinner med 3-0, Sverige är klara för Play Off. Efter matchen fick jag på något sätt höra att det var en svensk som hade planerat det här och haft en dansk matchtröja på sig. I vilket fall så var vi klara för Play Off, mot Finland. Det verkade bara vara en match och Sverige vann komfortabelt. Det mest underliga i den matchen var att Ola Toivonen och Sebastian Rajalakso spelade för Finland. Vi var alltså klara för VM i Sydamerika och hamnade i samma grupp som Angola, Saudarabien och Trinidad & Tobago. Jag fick inte veta hur matcherna gick, utan det jag fick veta var att vi kom sist i gruppen med en målskillnad på 1-14. Zlatan var rasande, speciellt mot Lagerbäck som spelat med Håkan Mild och Daniel Andersson på innermittfältet. Lars-Åke Lagrell var nöjd med att vi tagit oss till VM och erbjöd Lagerbäck ett åttaårskontrakt. Två VM till för Lagerbäck alltså.

Vilka mardrömmar man kan ha ibland. Ska väl tilläggas att VM gick i Sydamerika som jag måste ha blandat ihop med Sydafrika. Det tragiska med det hela var att vi hade förlorat alla matcher gruppen, mot blåbärsländer inom fotbollen, och ändå fick Lagerbäck ett långtidskontrakt. Håkan Mild och Daniel Andersson centralt säger väl det mesta om Lagerbäck.

Det verkar bli svårt att bli av med Lagerbäck. Det tråkiga är att när Lasse väljer att sluta, eftersom han aldrig kommer att få sparken, är att det med största sannolikhet blir Roland Andersson som tar över. Ska vi få se ett "3-5-2" som mer liknar en uppställning som ser ut på följande viss 7-3. En offensiv mittfältare och två anfallare ska göra jobbet framåt. De andra avvaktar så vi inte riskerar någon kontring på oss.


Nej, jag verkar ha vaknat lite på fel sida idag tror jag. Är förhoppningsvis på bättre humör efter föreläsningen.


Alvaro Santos till Örgryte? Får de igenom värvningen så är den magnifik. Till skillnad mot hur IFK Norrköping agerade förra säsongen. Amuneke eller Santos, vem väljer ni? Ytterbacken Alex, som lämmat Assyriska för Örgryte, är en kanonvärvning. Örgryte verkar ha koll, till skillnad mot Norrköping. Nästan så man tycker lite synd om Norrköping som hade såna möjligheter. Att man åker dit på för dålig scouting av spelare tycker jag är amatörmässigt.

Nu väntar alla böcker på mig. Hörs framåt kvällen!

Poker

Har svårt att sova om nätterna nu igen. Ikväll är det inte så konstigt då jag är helt uppspelt av pokern på kanal 5. Nu tänker man efter och det kanske inte är någon bugg på nätet trots allt. AA mot A8 suited. Floppen visar 7-8-8. Den finns ju inte. Den äldre Paul Matteo höll på att åka ut, men dubblade upp två gånger om på river och nu sitter han i heads up. Så fort det kan svänga med lite tur.


Manchester United ser oerhört stabila ut för tillfället. Ryan Giggs fick göra sitt första mål för säsongen och snyggt var det också.

Alla så kallade topplag bakom Barcelona och Real har det tungt. I och för sig vann Atletico övertygande idag borta mot Recreativo Huelva, men de kan inte mäta sig med de två stora som bara rinner ifrån.

Roma fortsätter att imponera och gjorde tre drömmål idag. Baptista började på bänken, men är i mycket god form. Likaså den lite underskattade Vucinic som volleymålade efter elegant förarbete av De Rossi. Håller Roma som favorit mot Arsenal för tillfället.

Svenskarna går bra i holländska ligan, vilket är riktigt roligt. Många som klankar ner på den holländska ligan och säger att den är dålig och så vidare. Visst, jag håller med, den håller inte alls samma klass som tidigare, men den är fortfarande några klasser bättre än den svenska. Kan spelare från Allsvenskan komma med i landslaget, så förstår jag inte varför svenska spelare skulle ha svårare att komma med när de spelar i Holland?

Jag vill se Viktor Elm från start mot Österrike.

Jag vill inte se Markus Rosenberg från start mot Österrike.


Ska försöka sova några timmar nu innan det är dags för en dag fullt med plugg.


Mitt U21-lag. Drömlaget.

Nu har jag fått för mig att få de bästa spelarna i en och samma trupp. Begränsningarna som finns är att spelarna måste vara födda 86 eller senare. Det var svårare än vad jag trodde och många bra spelare har lämnats utanför.

Här kommer truppen:

Målvakt:
Igor Akinfeev
Sergio Asenjo
Manuel Neuer


Försvarare:
Sergio Ramos
Rafael
Ezequiel Garay
Micah Richards
Vincent Kompany
Gerard Pique

Marcelo
Andres Guardado

Mittfältare:
Leo Messi
Gonzalo Higauin
John Obi Mikel
Joao Moutinho
Cesc Fabregas

Samir Nasri
David Silva
Turan Arda

Anfallare:
Sergio Agüero
Wayne Rooney
Karim Benzema
Alexandre Pato

Ojoj, vad svårt det här var. Mycket svårare än de tidigare trupperna jag har tagit ut. Ni saknar antagligen en hel del spelare, men jag tycker de här var bättre, eller så har jag helt enkelt sett spelarna för lite för att kunna bedöma de exakt. Det har även varit oerhört jämnt mellan vissa spelare. Det är även svårt att jämföra en spelare som är ordinarie i ett topplag och en spelare som är en av de bättre i ett halvbra lag. En av de svåra uttagningarna var den sista mittbacksplatsen som slutligen gick till Garay. En av två vänsterbacksplatser gick till Guardado, även om han mest agerar ytter i Deportivo. På mittfältet fanns det oerhört många som skulle kunna vara med och den sista ändringen jag gjorde var att ta in Mikel istället för Busquets. Yttrar som Capel, Mata och Agbonlahor var nära, men har inte riktigt slagit igenom i världen ännu. Framåt ser laget grymt starkt ut och spelare som Bojan, Zarate och Rossi får stå åt sidan. Det här laget ska klara av alla möjliga uppställningar vilket jag tycker truppen gör. 4-3-3 är väl uppställningen som passar bäst. Tråkigt nog får bara en anfallare plats då.


Barcelona. Vad ska man säga? De lirar så underbart. Hur ska det se ut i Champions League när de antagligen får ännu mer ytor mot offensiva lag? Fast innerst inne tror jag att de lag som möter Barcelona kommer ligga oerhört lågt i sitt försvarsspel. De kommer gå hårt åt Messi, ska bli intressant att se. Tyvärr tror jag inte det är det lag som spelar bäst som vinner Champions League, utan den som hanterar defensiven bäst.

Bengt-Åke

Från att jag har varit mer och mer emot Bengt-Åke Gustafsson, sveriges förbundskapten, så har det vänt totalt. Som det ibland kan göra. Hans uttalande efter matchen låter lovande. Han har hela tiden vetat vilka spelare som är aktuella för VM och jag saknar bara någon enstaka spelare i denna trupp. Ska bli väldigt intressant vilka som blir petade för NHL-spelare som kommer lagom till VM. Backbesättningen håller ju redan nu, vilket känns riktigt bra. Tänk om Vancouver skulle åka ut. Då finns helt plötsligt Sundin, tvillingarna Sedin, Öhlund och Edler tillgängliga. Bengt-Åke har tidigare bara tagit med NHL-spelare som verkligen kan bidra med något speciellt. Därför undrar jag om Edler finns med i en VM-trupp i så fall. Honken verkar vara en favorit till Bengt-Åke, så Ersberg får troligen inte någon VM-biljet som det ser ut i dagsläget.

Sverige ett av fyra lag som kan ta VM-guld enligt mig. Ryssland är relativt klara favoriter, före Kanada och Sverige med USA som outsider. Många som säkert undrar hur jag kan räkna bort Finland och Tjeckien. Det gör jag inte, inte från medaljchans, men jag håller de andra fyra lagen högre och jag tror inte något av de lagen tar hem guldmedaljen. Det ryska laget är mest samspelt och har en speed som inget annat lag. Då räknar jag inte ens med att stjärnor som Ovetchkin, Malkin och Semin kommer till spel i VM. Vore ju inte helt fel med Lundqvist i målet. Vilket lag vi kan få. Jag tror vi är där och utmanar på allvar i år också.


Detta lag skulle antagligen vinna allt..

Har precis kommit till rätta efter en del pluggande och ett pass på gymmet. Halvligger med datorn knät och ser en relativt avvaktande inledning mellan Sverige & Finland.
Första halvlek i derbyt mellan Tottenham & Arsenal verkar ha varit het. Hört att Palacios ska ha varit bra och att Arsenal hade 70% i bollinnehav efter första halvtimmen. Någon som är förvånad över det sistnämnda? Inte jag i alla fall. Försöker lira som Barcelona, men kommer ingenstans. Skulle faktiskt bli förvånad ifall Arsenal har en av de fyra Champions League platserna när säsongen är avslutad.

Nu till mitt lag jag har skrapat ihop. Jag har försökt att ta hänsyn till vilka som kan vara nöjda med en reservplats eller helt enkelt bara en plats i truppen. Jag kan säga redan nu att jag hade varierat relativt mycket som tränare med ett så här pass bra lag.

Här har vi truppen:

Målvakter:
Iker Casillas
Andreas Isaksson
Sergio Asenjo (Utlånad)

Försvarare:
Daniel Alves
Rafael (Utlånad)
Sergio Ramos
Carles Puyol
Rafael Marquez
Marvin Compper
Patrice Evra
Roberto Canella

Mittfältare:
Cristiano Ronaldo
Hamit Altintop
Xabi Alonso
Gökhan Inler
Xavi
Andres Iniesta
Steven Gerrard
Leo Messi
Juan Mata

Anfallare:
Zlatan Ibrahimovic
Karim Benzema
Alexandre Pato

Måste även tillägga att det är meningen att spela 4-3-3 eller 4-2-3-1 med detta lag, därav så få anfallare. De med fet stil är min startelva. Ett oerhört starkt lag där skrällen antagligen är Xabi Alonso, men som visat stabilitet i Liverpool och får en lite defensivare roll i mitt lag. Gerrard får samma roll som i Liverpool när han kan komma med fart bakifrån samtidigt som Xavi bygger upp spelet. Kantspelarna behöver jag inte nämna och så har vi Zlatan längst fram. Oerhörd fysik vilket är perfekt till detta relativt tunna lag. Zlatan skulle få öva på att komma rätt på inlägg och fasta situtationer. Meningen är att ytterbackarna ska komma efter kanten och slå inlägg. C Ronaldo ska försöka hjälpa Zlatan i straffområdet när tillfälle ges då han är oerhört farlig i luftrummet.

Nästa trupp jag tänker ta ut är ett U21-lag. Eftersom spelare födda 86 och yngre får vara med i sommarens U21 EM så får även de vara med i min trupp.


De 23 bästa spelarna.

Efter att ha pluggat i en timme behövs det en paus med lite tankar kring sport. Då kom jag att tänka på bara sätta ihop de bästa spelarna i en trupp på 23 man. Senare under dagen kommer en till trupp, fast då tar jag hänsyn till lagets bästa. Nu är det bara de bästa spelarna som gäller i en och samma trupp

Min trupp skulle då se ut på det här viset:

Målvakter
Iker Casillas
Gianluigi Buffon
Julio Cesar

Försvarare
Daniel Alves
Sergio Ramos
Carles Puyol (Kapten)
Nemanja Vidic
Rio Ferdinand
Patrice Evra
Eric Abidal

Mittfältare
Leo Messi
Cristiano Ronaldo
Cesc Fabregas
Steven Gerrard
Xavi
Andres Iniesta
Kaka
Franck Ribery
Arjen Robben

Anfallare
Zlatan Ibrahimovic
Samuel Etoó
Fernando Torres
David Villa


Nu blir det gymmet för min del. Är tillbaka till Sverige - Finland.

Beckham & Sundin visar form!

Ställde klockan på 10, men gick inte upp förän vid 11. Har nyligen ätit frukost och känner mig riktigt seg, men det är ju trots allt söndag.

Mats Sundin verkar ha kommit i gång nu för sitt nya lag Vancouver. Riktigt kul måste jag säga. I natt gjorde han 1 mål och 2 assist. Som Wikegård har sagt tidigare, Sundin tar stor plats eftersom det är en ledartyp och det är bara att hålla med. Man får tänka på att han inte spelat hockey på ett bra tag, så desto längre säsongen går ju bättre blir han. Var så säkra.


En som det har gått ännu bättre för den senaste tiden är David Beckham. Många som klankat ner på han och sagt att han är slut som fotbollsspelare, en av de är inte minst jag. Flyttar man till Los Angeles för att spela fotboll, så tycker jag det tyder på att fotbollskarriären är slut. Mer förberedelser på vad man kan göra efter karriären. Det har blivit en rejäl nytändning i Milan för Beckham. Hela Milan har fått en nytändning med han i laget. Alexandre Pato är i strålande form tillsammans med alla andra "avdankade" spelare. Gubbarna visar att de kan än. Fast gårdagens poängtapp mot Reggina var ingen höjdare.

Beckham blev under matchen igår uttagen till träningslandskampen mot Spanien på onsdag, ytterligare ett bevis på att Beckhams formkurva pekar rakt uppåt. Capello och Beckham har väl aldrig haft varandra som bästa kompisar precis.

Fortsätter vi med den, senast uttagna, engelska landslagstruppen är det förvånande för många, men riktigt roligt tycker jag, att det är hela sex spelare från succélaget Aston Villa som ingår i truppen. Luke Young, Gareth Barry, James Milner, Ashley Young, Gabriel Agbonlahor och Emile Heskey är dessa. Luke Young är väl den största överraskningen. Annars ser truppen väldigt intressant ut. Jag hoppas Agbonlahor och Heskey får chansen tillsammans på topp. Centralt borde vi hitta Lampard och Barry för att ha Beckham och Young på varsin kant. Till höger i backlinjen vill jag gärna se Glenn Johnson som är bättre än någonsin. Utvecklades saktare än vad man trodde i Chelsea och har trivts i bättre en lugnare miljö.


Nej, nu måste jag faktiskt plugga ett slag och lämna sporten bakom mig för en stund. Måste hinna ta mig till gymmet en stund idag också. Får se vilken match jag sviker idag för lite nödvändig träning.


Ännu en Sevilla förlust.

Efter Sevillas förlust i derbyt är det väl dags att ge Jimenez sparken? För inte ska väl ledningen låta det gå så långt att det blir en liknande kris som Valencia råkade ut för förra säsongen? Försvaret ställer till det alldeles för ofta och det håller inte i en liga som La Liga, där så gott som alla lag har vassa forwards. Nu ska jag inte gnälla alltför mycket på Sevilla eftersom de tappat Daniel Alves, Seydou Keita och Christian Poulsen inför den här säsongen. Det är inga spelare man ersätter bara sådär. Mosquera håller inte på högerbacksplatsen. Han blir rundad av så gott som alla lag de möter eftersom yttrarna i La Liga oftast är oerhört kvicka, vilket han inte är. Blir förvånad om vi inte ser en ny tränare inom kort i Sevilla.

Ricardo Oliveira är däremot en väldigt underskattad spelare. Han och Sergio Garcia passar kompletterar varandra mycket väl. Gillar även turkbrassen Mehmet Aurelio. Det är väl inte bara jag som tycker han liknar Marcos Senna i spelstilen?

För övrigt blev Viktor Elm målskytt för sitt Heerenveen hemma mot formsvagt NAC Breda. Utmanar han Kim på riktigt nu? För inte får han den extremt defensiva rollen på ett centralt mittfält i landslaget så länge Lasse är förbundskapten?

Imorgon ser jag faktiskt fram emot Sverige mot Finland i kampen om vem som tar hem LG Hockey Games. Skitturnering enligt många, men det är nu det är intressant att se hur ett så här pass bra svenskt lag klarar av att hantera ett förbättrat Finland.
Självklart finns det även ett antal intressanta fotbollsmatcher. De matcher jag är mest intresserad av är:

*Porto - Benfica
*Marseille - Bordeaux
*Tottenham - Arsenal
*West Ham - Manchester United
*Bayern München - Borussia Dortmund
*Catania - Juventus

Svåra matcher för favoritlagen. De flesta matcherna är jämna på förhand, förutom den sistnämnda matchen mellan Catania och Juventus. Där Juve bara måste vinna. Blir tufft mot ett hemmastarkt Catania.

Morgondagens skrälltips: West Ham vinner hemma mot Manchester United.


Derby i Sevilla

För tillfället är det derby på Sanchez Pizjuan mellan Sevilla och Real Betis. Sevilla har hittills varit närmast ett ledningsmål efter dryga halvtimmen då Romaric hade en boll i nät, men blev helt korrekt bortdömt för offside. Annars är det mer kamp och inga vidare heta målchanser. 0-0 är inget omöjligt resultat.

Milan klarade inte av att slå Reggina, Chelsea klarade inte av Hull på hemmaplan och fler andra topplag fick kämpa för sina segrar idag. Det har inte varit någon vidare lätt omgång att tippa på kan jag säga. Everton och Inter var säkra spel idag. Var ytterst nära att få in en sexling idag. Eller så nära var det väl egentligen inte, men 5/6 får ses som godkänt. Everton, Aston Villa, Newcastle, Man City, Sverige & Hoffenheim. Alla vann sina matcher utom Hoffenheim som kvitterade i slutminuterna så jag var ju aldrig riktigt nära, men jag är nöjd med dagens långenlapp. Gav fina 79 gånger pengarna och det hade inte suttit helt fel med några kronor extra. Fattig student som man är. Får försöka imorgon istället.

Real fortsätter att vinna i skymundan, eftersom Barca snor alla rubriker. Vilket kan gynna detta nederlagstippade Real. Ännu en 1-0 vinst, vad säger pressen, ledningen och fansen om det? Hade det inte varit för Barcelonas uppvisningar hade det antagligen sätt mer annorlunda ut.



Kom att tänka på alpina VM alldeles nyss. Någon som har märkt att det har börjat? Det är knappt så att jag har det. Då är det illa. Kul att Didier Cuche fick sitt efterlängtade guld här om dagen, men jag längtar däremot efter VM i längdskidor. Jag tror på en hungrig Kalla och den numera alltid lika pålitliga Anna Haag. Ser fram emot herrarnas femmil där Södergren äntligen får sitt guld. Jag längtar!

En stängd Elitserie - Glöm det!

En tanke slog mig nyligen. I en av periodpauserna mellan Sverige och Tjeckien pratades det om Elitserien skulle stängas. Med det menas att lag i Elitserien inte kan åka ur och lag under inte kan gå upp i just Elitserien. Jag tycker det skulle förstöra ishockeyn så totalt. Att det ens kommer på tal. Större lag ska enbart bli större och de mindre ska inte ha någon chans. Hur skulle man över huvud taget kunna bestämma vilka lag som ska finnas i Elitserien när den stängs? Om vi säger att lagen som finns där nu bildar en stängd Elitserie. Vad skulle lag som tex Leksand, Mora, AIK och framför allt Malmö tycka om det? Eller skulle Elitserien helt plötsligt bli en serie med minst 16 lag?

Nej, jag förstår inte ens tankarna på att det här skulle bli en bra lösning för svensk hockey.



Liverpool visade nyligen enorm moral. Ligger under två gånger om mot Portsmouth, men vänder på de sista fem minuterna till en 3-2 seger. Oerhört viktigt i kampen om segern i Premier League. Sätter åtminstonde lite press på Manchester United. Undrar ni vem som avgjorde? Inhoppande Torres såklart!

Zlatan gör det igen..

Zlatan gör det igen, mål alltså. Stjärnan gjorde sitt 14e ligamål borta mot Lecce i den tolfte minuten. Distinkt och välplacerat. Typiskt Zlatan. Nu vill jag se han göra stordåd även i Champions League. Där blir det en värdemätare som heter duga. Manchester United var namnet.

*Göteborg startade med fyra tonåringar idag mot det rumänska laget Timisoara, som för övrigt är Kevin Amunekes nya klubbadress.

*Sebastian Larsson som högerback i Championship är väl inte att föredra inför landskampen mot Portugal. Ännu en detalj som öppnar upp för Rasmus Elm på högerkanten mot Portugal. Hur ofta har Lasse eller Roland berömt Sebastian? Någon enstaka gång här och där. Har ni någon gång hört Lasse berömma en 20-åring så mycket efter en januariturné som Rasmus Elm tidigare? Tveksamt.

Intressant match på onsdag.


Trav - Eftersändning

Vad mycket roligare det är när travet sänds direkt i TV på lördagar. Jackpot på V75 på Solvalla en sommardag med fint väder skulle inte sitta helt fel i detta mörker. Men det går åt rätt håll, vilket är positivt.

Det här med Open Strech är ett totalt misslyckande för travsporten i mina ögon. Bästa hästen vinner alltför sällan och de stora kuskarna med Björn Goop i spetsen "fuskar" bort loppen och ingen vågar gå fram och trycka till.

Lutfi Kolgjini kör så osvenskt, vilket jag gillar starkt. Tyvärr blev det galopp för Paul November på bortre långsidan när han svepte förbi täten. Många säger även att Åke Svantstedt kör lite osvenskt, men det tycker inte jag. Han lägger alltid in överväxeln 700 kvar, vilket också är hans taktik.

Med svensk körstil menar jag att du kör så försiktigt och förväntat som möjligt. Inga förhastade slutsatser här inte.

Örjan Kihlström rankas som en av Sveriges bästa kuskar genom tiderna. Jag förstår inte hur han lyckas, när han kör som han gör. Han chansar invändigt väldigt ofta och det är ju därifrån han fått smeknamnet "gubben i lådan". Finns ingen kusk som hittar ut lika ofta som Örjan. Det är väl just därför han är en toppkusk och inte jag.

Ska bli en stabil sportbloggare.

Hade faktiskt mer eller mindre glömt bort att jag hade en blogg. Men det har jag ju faktiskt och den innehåller för det mesta tankar, fakta men inte minst rykten.

*Hoffenheims kryss var i efterhand ganska logiskt.

*Werder Bremens fiasko i ligan fortsätter. Rosenberg iskall.

*Just nu håller Everton på att ta en stabil trepoängare och laget känns starkare utan sina ordinarie anfallare.

*Aston Villa kan sätta hård press på Arsenal om man lyckas behålla sin ledning.



Sverige har nyligen besegrat Tjeckien i en mycket bra match. Mot Ryssland kändes matchen avslagen på något konstigt sett, även om Sverige spelade en av sina bättre matcher på mycket länge. Vi har ju haft det tungt ett bra tag innan den här turneringen och jag har varit tveksam mot Bengt-Åke. Fast när det vankas cup på hemmaplan väljer han att ta med starkast möjliga lag för tillfället vilket jag inte alls trodde han hade koll på. Backbesättningen är urstark och skulle klara sig bra i ett VM. Framåt har vi flera spelare av NHL-klass, men även talanger som snart kommer ta steget över Atlanten. Ser ljust ut inför VM, även om det är ett bra tag, men det känns skönt att veta var man har Bengt-Åke. Han tar ut rätt lag när det behövs. Matchens lirare idag: Rickard Wallin som krönte sin arbetsinsats med två mål.



*Ikväll spelar Liverpool borta mot ett formsvagt Portsmouth och det krävs en vinst av Liverpool för att sätta press på Man United.

*Jag tror som många andra att Barcelona redan har avgjort La Liga, men hoppas lite på en vinst för Real Madrid hemma mot Racing om ett par timmar. Visst vore det härligt med ett Real Madrid i toppform mot ett lite slitet Barcelona i El Classico? Men visst krävs det en hel del skador för att Barca ska tappa sin första plats.

*Två Milano-lag spelar ikväll. Inter spelar borta mot Lecce och det börjar bli dags att imponeras av Zlatans lag om de ska kunna störa Manchester United i Champions League.
Milan däremot, visar gryende form och det är inte minst David Beckham som lyft laget. Laget visar positiv energi och Pato är i strålande form.



Jo's strålande debut för Everton kan bära längre än vad många tror.

Nu blir det att följa Friidrott.

RSS 2.0