Silly Season - Del 2

Visst, det är Silly Season, men inte har det varit så här pass mycket snack, rykten och övergångar när säsongen knappt tagit slut i Europa? Det var en hel del snack om att Cristiano Ronaldo skulle till Real Madrid förra säsongen, men nu känns det som att varenda världsstjärna kan byta klubb, förutom Leo Messi. Det är troligtvis den stjärna som själv vet vart han spelar kommande säsong.

Här kommer en liten lista på lite tyngre klara transfers den senaste tiden.

Klara transfers:


Gareth Barry.....Till Manchester City.....Från Aston Villa
Fabio Quagliarella.....Till Napoli.....Från Udinese
Carlo Ancelotti.....Till Chelsea.....Från Milan
Hernan Crespo.....Till Genoa.....Från Inter
Thomas Kahlenberg.....Till Wolfsburg.....Från Auxerre
Yoann Gourcuff.....Till Bordeaux.....Från Milan
Diego.....Till Juventus.....Från Werder Bremen
Robert Acquafresca.....Till Genoa.....Från Inter
Diego Milito.....Till Inter.....Från Genoa
Thiago Motta.....Till Inter.....Från Genoa
Fabio Cannavaro.....Till Juventus.....Från Real Madrid

Det första jag reagerar på när jag skriver den här listan är att Genoa kommer få ett riktigt vasst anfallspar till kommande säsong. Acquafresca tillsammans med Crespo, inte fy skam. Ska jag vara helt ärlig så vet jag ju inte vart Crespo står någonstans, men jag har känsla av att han är fågel och inte fisk.

Det har varit relativt tyst, i några dagar, kring Cristiano Ronaldos framtid. Betyder det att han stannar?

Kaka var så gott som klar, enligt media, men som vanligt var det något som krånglade till allt. Den här gången verkar det vara Chelsea med Ancelotti i spetsen som lagt sig i den här drabbningen. Vad det verkar så ska det budet ha fått Kaka att tveka på ett femårskontrakt av Real Madrid. Ni hör hur det låter va? En sopa är vad det är. Jag tror inte Kaka skriver på förän senare i sommar och om han nu lämnar Milan så är det med största sannolikhet för Real Madrid.

Pep Guardiola verkar ha bett klubbledningen i Barcelona att värva Zlatan. Då frågar jag mig själv och alla er andra: Varför vill han riskera att bli av med Eto'o och förstöra ett vinnande lag? Zlatan är grym, inget snack om saken, men Barcelona har alldeles för många spelare som vill/ska ha boll. Zlatan är bra på väldigt mycket, men han måste i så fall förbättra sitt djupledsspel avsevärt.

Ett svagt rykte verkar vara att Manchester Citys Elano är sugen på Inter. Skulle dock passa in väldigt bra i Mourinhos lagbygge.

Royston Drenthe försvinner med största sannolikhet. Synd om grabben som har fått personliga problem på grund av fansens burop. Visst, han har inte varit bra, men så gör man ändå inte. Förstod aldrig varför man värvade Drenthe? Nu uggges Panathinaikos vara intresserade och tidigare under säsongen var det Juventus. Själv tycker jag han borde välja en klubb där han kan utvecklas, men samtidigt inte ha för stora krav på sig från omgivningen. Vad sägs om Hoffenheim?

Kan Vagner Love vara Mario Gomez ersättare? Jag skulle tycka att det var en utomordentligt bra värvning. Stuttgart blir farliga till kommande säsong.

Edin Dzeko uppges vara nära att skriva på ett nytt kontrakt med Wolfsburg. Skulle vara roligt att se skyttekungen kvar i laget under Champions League nästa säsong.


Det kommer mer, var så säker..

Silly Season - Del 1

De största ligorna i Europa är nu helt färdigspelade för säsongen. Det leder till att det kommer spridas rykten om eventuella köp och försäljningar av spelare. Just det är vad jag tänker ta upp den närmaste tiden. Vad det är för slags rykten som sprids, hur mycket jag tror det som sägs är sant eller falskt och vilka vissa storlag borde försöka värva.

Vi kan väl börja med en ingen mindre än självaste Zlatan. Det ryktas hit och dit att han är på väg till Real Madrid & Barcelona. Ett bud från Barcelona ryktas vara på 30 miljoner euro + Eto'o. Haha, visst hade det varit en dröm att få se Zlatan ta Eto'os plats i Barca, men det här kommer alltid att förbli ett löst rykte. Jag kan betta några tusingar på det.
Real Madrids bud är klart sämre, men klart mer trovärdigt. 40 miljoner euro + Sneijder. Skulle kunna gå. Jag tror att Sneijder skulle passa bra i Inter och jag vill gärna se Zlatan i Real. Han har gjort sitt i Inter och hela Italien nu. Dags att visa världen att han kan spela i en riktigt storklubb. Som sagt, stannar Zlatan så tror jag aldrig att han får veta hur det känns att vinna Champions League. Det värsta är att jag tror att han blir kvar. Visst, Zlatan skulle kanske vilja röra på sig, men det känns inte som att någon storklubb (Man Utd, Liverpool, Chelsea, Arsenal & Barcelona) är villiga att betala denna enorma summa för Zlatan (är det någon klubb så är det Real Madrid).

Cristiano Ronaldo, blir han kvar eller blir det Real här också, det är frågan. När Real väl ger sig in i leken kan allt hända känns det som. Jag tror innerst inne att både Ronaldo och Zlatan blir kvar, men jag skulle på sätt och vis inte bli förvånad ifall Real har värvat båda två när säsongen startar.

Ännu en spelare som kan vara på väg till Real, haha, börjar bli larvigt nu, men Kaka är väl den spelare som har varit närmast av dessa tre. Att Kaka skulle lämna Milan känns inte alls omöjligt och jag tror framför allt att Real behöver en spelartyp som Kaka. En som driver på och kommer med fart bakifrån.

Adebayor på väg till Chelsea? Inte alls omöjligt, men först om Drogba försvinner till Mourinho och Inter.

David Villa, David Silva & Juan Mata. Kan Valencia behålla stjärnorna eller försvinner de en efter en? Jag tror de blir kvar.

Fabregas till Barca? Nej, inte i år.

Sergio Asenjo, vart spelar denna blivande världsmålvakt nästa säsong? Troligtvis kvar i Valladolid, men Atletico ligger närmast. Varför köper Barcelona inte denna målvakt och har en säker utpost i ca 15 år framöver? För mig obegripligt.

Vart tar Arsenals föredetta stjärna Hleb vägen? Från att ha dominerat i Arsenal till en iskall bänkvärmare i Barca. Jag hade på känn att han inte skulle lyckas i Barca, men så dålig som han har varit när han väl fått spela trodde jag inte. Vad blir det nu, något uppflyttat lag i La Liga eller att något lag får honom på köpet om/när Barca värvar en storspelare. Jag vet faktiskt inte.

Är Luca Toni på väg hem? Med största sannolikhet blir han kvar i Bayern.

Diego, som är klar för Juventus, blir en attraktion i Serie A. Juve storsatsar med Cannavaro & Diego, riktigt roligt.

Hernan Crespo till Genoa, vilket känns som en mycket intressant värvning. Jag tror han stänker dit än 12-15 baljor nästa säsong.

Fabio Quagliarella till Napoli, för hela 175 mille. Detta tyder på att Lavezzi försvinner, men priset var väl lite väl högt? Förstår att Udinese säljer sin målgörare eftersom de är i stort behov av pengar.

Ancelotti till Chelsea. Känns som en tråkig tränare och John Terry som ville ha en föryngring på sitt lag kan nog glömma det redan nu. Det är ju Ancelotti som valt de äldre framför talangerna. Eller vad sägs om att Yoann Gourcuff dominerat i Ligue 1? En så stor talang som bara försvann för Milan. Skyller inte allt på Ancelotti, men han borde väl ha fått lite mer chanser om vi säger så. Blir det några värvningar till Chelsea blir det antagligen spelare kring 30-strecket, tyvärr. Däremot tror jag att han kommer att ta Chelsea till en Champions League-titel inom en snar framtid. Tyvärr med en tråkig och defensiv fotboll.

Inters värvning av Diego Milito förbryllar mig lite. Är det ett tecken på att Zlatan försvinner eller att de två ska spela ihop? Jag vet faktiskt inte. Den omtalade Balotelli kommer givetvis få färre chanser med Milito i laget. Hur tacklar han det?

Wolfsburgs skyttekung, Edin Dzeko, vart tar han vägen? Blir han kvar eller vågar någon storklubb satsa på honom redan nu?


Vi har knappt hunnit komma in i juni och det spekuleras redan hejvilt om vart spelare ska spela nästa säsong. Det hinner bli en hel del omkastningar innan transferfönstret stänger sista augusti.

Kommer att bli intressant det här.

RSS 2.0