Malmö FF vinner inte i år!

Jag förstår verkligen inte hur man kan se att Malmö ska finnas med i toppen av serien när säsongen närmar sig slutet. Visst, de kanske kan finnas med där uppe fram till uppehållet, men under det måste de verkligen värva och bredda truppen. De har en helt okej startelva om man jämför med övriga i Allsvenskan, men de har en väldigt tunn trupp. För att Malmö ska kunna ha en möjlighet att stå som slutsegrare i november måste hela truppen får vara skadefri, Roland Nilsson måste få "ordning" på truppen och hitta en ordinarie startelva,  Ola Toivonen måste visa vilken talang han är för kapacitet finns, Jonas Sandqvist måste hålla sig frisk och höja lägsta nivån och sen gäller det att ledningen verkligen tänker igenom sina köp.
Malmö lär ha gott om pengar efter Afonso Alves-försäljningen, så skicka ut lite scouters och leta efter ett kap. Går inte bara att köpa färdiga spelare. Visst, Markus Halsti är säkert helt okej, men en spelare som kostar 7 mille, måste vara en nyckelspelare i Allsvenskan. Så, han har mycket att leva upp till. GAIS gjorde en kanonaffär på att sälja honom. Återstår att se om han och Dixon kan bli ett vinnande mittbackspar. Jag är tveksam, ytterst tveksam.

Det finns ändå en hel del talang i MFF. Molins har jag höga förväntningar på och jag tror att han lyckas med sitt genombrott i år. Mehmeti har visat i träningsmatcher att han är en stor talang, men får nog vara nöjd med en del inhopp i år, står på tillväxt.

Allsvenskan är så jämn, att det går inte att ha en sådan tunn trupp som Malmö har. Daniel Andersson har aldrig varit en stor spelare för mig, men han håller ihop defensiven åt Malmö. Nu när inte Anders Andersson finns att tillgå, så har man väldigt dålig back up på just den defensiva positionen.

Nej, jag tror Malmö hamnar någonstans mellan 5-8. Vågar inte säga exakt, eftersom Allsvenskan är sjukt jämn, men topp fyra kommer de inte. Förstår inte varför media håller Malmö som en favorit
 
Och Helsingborg? Ha, jag tror det är ett skämt att de kan vinna Allsvenskan. Anfallet håller faktiskt bra internationellt, vilket vi såg under Uefacupen, men det är för mycket strul och oordning i truppen för att det ska bli guld i år. Påminner lite om Malmö faktiskt. Andreas Granqvist höjer många till skyarna nu när han ska spela hela  vårsäsongen för Helsingborg, men jag tror det blir för stor press på Granqvist och att han blir en stor flopp. Han måste även hjälpa Ekstrand och det blir för mycket för en stressad Granqvist som själv måste visa upp sig för att komma med i EM-truppen. Ekstrand gjorde det bra bredvid Jakobsson som är väldigt lugn i sina ageranden. Granqvist har mycket press, vilket han inte är van vid.

Helsingborg hamnar också någonstans mellan 5-8 i tabellen.

Fenerbahce, GUIF & Brynäs?

Vad härligt det vore om dessa tre lag kunde ta var sin seger på samma vecka. Det är ju inte heller vilka matcher som helst.
Fenerbahce slår Chelsea med 2-1 i Champions League-kvartsfinal och jag tackar och tar emot för oddset på 3.50. Efter en tung start, med självmål av Deivid, kommer Fener starkt tillbaka och det är inte många lag som har styrkan att vända mot Chelsea. Jag tror att Fener spelar riktigt bra borta, motsatsen till alla andra, och tror på oavgjort i en tuff fight. Vilket gör att Fener blir klara för semi.
Ikväll spelade GUIF hemma mot Hammarby i Sporthallen. Tyvärr hann jag inte ner att kolla på matchen, utan följde den på tv. Jag missade en grym stämning och en härlig match. GUIF vann med 29-25 och var bättre på det mesta denna kväll. Ett oerhört tryck på läktarna och det känns som att en skräll kan ske i Eriksdalshallen på söndag! Hammarby är skakade och GUIF slår ur underläge. Daniel Johansson var riktigt bra i målet, Albins första halvlek var magnifik, Sasa alltid viktig med sin rutin, kapten Jansson är lagets viktigaste spelare och är ruggigt tuff att möta, Robin Andersson var bra igen och Tholin är sylvass på kontringarna. Jag kan nämna hela laget. En mycket bra genomförd match. 27-25 till GUIF på söndag, tippar jag.
Och så har vi då Brynäs. Hur ska detta gå? Vinst imorgon och jag tror att Mora är avhakade från en Elitserie-plats. Oavgjort, är det fortfarande äckligt tätt bland de tre lagen. Vid förlust känner jag för tillfället att det blir oerhört tufft. Men jag är stensäker på att Brynäs kommer öppna i ett stenhårt tempo och köra på direkt från början. Mora kommer inte orka hänga med i tempot.

Helgen ser intressant ut med matcher från toppligorna i fotboll + Allsvenskan, Elitserie-hockey + kvalserien och slutspel i handboll.

Har ni några funderingar kring sport? Bara att kontakta mig!


Roma - Manchester United

Ikväll är det Champions League! Enligt rapporter ska Totti ha blivit skadad, men det kanske är ett aprilskämt? Han spelade vad jag vet hela matchen mot Cagliari i helgen. Utan Totti är Roma mycket svagare. Inte nog med det så är Perrotta avstängd. Vucinic har varit bra hela säsongen och måste vara  på  topp. En annan favorit till mig i Roma är Aquilani. Ett oerhört tungt skott och det gäller för Roma att han kan följa med i andra, eller tredjevåg. Men nu är det så att jag tror helt enkelt att Manchester United är för starkt. Ska bli kul att se ifall C Ronaldo kan vara bra när det gäller i Europa också. Har ju varit lite si och så med det. Grym form har han varit i under hela säsongen. Jag tippar 2-1 till Manchester United.

Den andra matchen är mellan Schalke 04 mot Barcelona. Jag tror på många mål och en svängig match. 2-2 kan det nog bli. Barcelonas försvar är under all kritik och Stuttgart är starka på hemmaplan. Bojan är väl den formstarkaste spelaren i Barcelona och det är viktigt att ynglingen är lika pigg som han varit de senaste matcherna.

Allsvenskan är igång. Känns riktigt bra. Allsvenskan känns hetare än på länge. Den är inte så dålig som alla tror. Den har legat 26:a på rankinglistan över Europa, men nu borde den ha klättrat flera placeringar. Jag gillar inte den där listan eftersom den känns väldigt konstig. Vem tycker att rumänska ligan är bland de sex bästa? Nej, tänkte väl det. Ryska är på väg om och det är väl inte mer än rätt. Fast där undrar jag också en hel del. Det är ju mer de rika Moskva-lagen som är bra. Jag menar, hur bra är bottenlagen i ryska ligan? Medelmåttig allsvensk-klass kanske? Ja, om ens det.



Hockey idag också.

Brynäs spelar mot Malmö, på bortaplan. Jag ligger lite lågt idag. Hoppas ändå såklart på en bortaseger. Borde passa Brynäs bättre att slå lite i underläge. Förlorar man här, så blir det väldigt tufft. Då behövs det nog fyra raka segrar för att klara Elitserie-kontraktet, vilket blir oerhört tufft, även om jag fortfarande ser Brynäs som det starkaste laget.  Men, klarar man inte att gå upp så är de inte bättre, tyvärr. Jag hoppas att jag inte behöver skriva om när Brynäs ska möta Oskarshamn och Växjö nästa säong.

De övriga matcherna är dala-derbyt mellan Mora & Leksand. För övrigt Sveriges hetaste derby. Det skulle väl vara om AIK gick upp i Elitserien och mötte Djurgården i ett fullsatt Globen. Jag tror i alla fall på en Leksands-vinst och att Moras chanser att gå upp blir minimala.

Den sista matchen är mindre spännande där Rögle besegrar Västerås på bortaplan. Rögle är klassen bättre för tillfället. Kenny Jönssons förtjänst?

Nu börjar handbollen igen. Ystad och Hammarby leder klart. Kom igen nu GUIF!

RSS 2.0