Derby-specialister

Det är väl så AIK får kalla sig fram till nästa derby. Tre derby-matcher denna säsong och de kan visa upp tre segrar på sitt CV. Inte fy skam. Viktig match igår. Nu fortsätter AIK att hänga på i toppen och att något topplag (IFK Göteborg, Elfsborg och Helsingborg) tappar poäng är relativt troligt i denna jämna serie.

Tipset går inte alls som jag vill för tillfället. Igår missade jag 9000 på att Skövde vann borta mot Sleipner. Inte nog med det, hade vunnit ett antal kronor om Groningen slagit NAC Breda också, men självklart ska Breda kvittera på övertid.

Ska kolla upp lite inför helgen och hitta några bra drag. Någon som kanske kan ge mig ett förslag? =)

Barca - Värdiga vinnare

Återigen segrade den fina fotbollen. Det har på senare tid börjat löna sig för att spela ett underhållande spel. Eller vad sägs om att Spanien vann EM i somras och att Barcelona tog hem Champions League ikväll? Jag är så nöjd. Barca var verkligen värda den här trippeln.

Det här laget har allt. Att ytterbackarna heter Sylvinho (bäst före datumet har gått ut och endast resrv) och Carles Puyol (ledarfigur som ska spela mittback) spelar ingen roll. Att Yaya Touré går ner och spelar mittback spelar ingen roll. Att Andres Iniesta och Thierry Henry nyligen kommit tillbaka från skada spelar ingen roll. Det här laget har inte bara spelat bäst den här säsongen, utan även vunnit flest titlar. I slutändan är det endast det sistnämnda som räknas.

Vilket konstmål Leo Messi gör. Halvliggandes bakåt nickar han snyggt in den i bortre. Ni som spelar fotboll vet att det inte är någon barnlek att kunna vinkla kroppen och huvudet som han gör i den situationen.

Men den där Andres Iniesta. Vilken finurlig spelare det där. Han bara växer och växer i mina ögon. Passningarna, tekniken, bollkontrollen, blicken, drivet, tvåfotarna och djupledslöpningarna, ja han är grymt bra helt enkelt. En spelare som aldrig kommer att vinna något pris som världens bästa fotbollsspelare eller något liknande, men oj vad han betyder mycket för sitt Barcelona och Spanien. Fast man ska väl aldrig säga aldrig, Xavi blev ju faktiskt vald till EM-slutspelets bästa spelare i somras.

Känns riktigt skönt att Manchester United förlorade. Det är så här de har spelat i de flesta matcherna den här säsongen, bara att de har fått utdelning på sina halvchanser då. Ikväll gick det inte, vilket jag är riktigt nöjd med. Jag säger det fortfarande: C Ronaldo är ingen man för de stora matcherna. Divan i honom bara lyser igenom. Däremot har han ett skott som ingen i världen är i närheten av. Det är farligt varje gång han laddar bössan.


Nu är det dags att ladda om Stockholmsderby imorgon. AIK-Hammarby. AIK måste vinna för att haka på i toppen (vilket jag hoppas att de gör). Hammarby får inte förlora för att bli indragna i bottenstriden på riktigt (vilket jag hoppas att de gör).
Återstår att se hur mycket folk det kommer imorgon. Derbyna känns inte alls lika heta som för ett par år sedan, även om det alltid är lika skönt att vinna över sina rivaler. :)

Nu kan man sova gott efter en härlig seger =)

Ciao

Imorgon smäller det - Barca mot Man Utd!

Läget är ovisst, nervöst och olidligt spännande. Vilka vinner? Kommer det att avgöras vem som vinner matchen i matchen mellan Leo Messi och C Ronaldo? Det tror inte jag. Jag tror att det är någon mer "okänd" spelare som kliver fram imorgon för något av lagen och avgör. Jag tror detta är avgjort när 90 minuter är spelade. Däremot vilket lag som vinner vågar jag inte sia om, även om jag verkligen hoppas på Barca!

Lagen har inte ställt upp med bästa möjliga lag på ett bra tag och det är svårt att säga hur formen är på dessa spelare. Vi får allt tänka på att båda lagen har viktiga spelare avstängda i finalen. United har terriern Darren Fletcher avstängd, vilket är värre än vad många tror. Hans aggresivitet och löpstyrka hade behövts mot detta bolltrillande Barca. I Barca är ytterbackarna Dani Alves och Eric Abidal avstängda. Ett ännu värre problem om man kan säga så. Det mest troliga blir att Yaya Touré bildar mittbackspar med Gerard Pique, Carles Puyol flyttar ut på högerbacken och gamlingen Sylvinho tar hand om vänsterbacksplatsen. Ingen backlinje som skrämmer United direkt. För United tar troligtvis Anderson över det defensiva jobbet och någon av trotjänarna Ryan Giggs eller Paul Scholes kommer in som länk mellan Rooney och mittfältet.

Jag ger mig ändå på en tippning. Barcelona vinner med 2-1. Michael Carrick ger United ledningen i första halvlek med ett kanonskott. Till andra halvlek kommer Bojan in och ligger bakom Etoós kvittering. Segermålet kommer inte förän i slutskedet av matchen. Iniestas smeker fram bollen till en djupledslöpande Xavi som iskallt placerar bollen bredvid Van der Sar. Där har ni matchen i en kort sammanfattning. ;)


Har suttit på föreläsning hela förmiddagen för att senare sitta på polisstationen i 2½ (!) timme för att ansöka om nytt pass. Nu är det hög tid att plugga, vilket känns riktigt segt måste jag säga.

Ha det fint,

Ciao

Vad händer med Newcastle?

Ja, vad händer med Newcastle nu när laget trots allt åkte ut Premier League? Jag tror varken jag, spelarna i Newcastle eller deras fans har insett vad som har hänt. Kommer denna kontroversiella klubb kunna ta sig tillbaka till finrummet på en gång? Det blir svårare än att försöka hålla sig kvar i Premier League, mycket svårare. Hur många försvinner och vilka? Vad kan de få för spelarna? Risken är att det blir ett nytt Leeds. Faller rakt ner i seriesystemet, även om ekonomisituationen ser förhållandevis bra ut om man jämför med Leeds, den säsongen de åkte ur.

Lite tråkigt att även Middlesbrough åkte ur. Enligt mig ska dessa lag finnas i den högsta serien, men vi får vara glada att några klassiska lag tar sig upp istället, bland annat Sebastian Larssons Birmingham.

Vart försvinner Tuncay Sanli? Varit enorm den här säsongen. Fortsätter han i England eller flyttar han hem till Fenerbahce?

Tidigare idag tackades Paolo Maldini för sig på San Siro, medans Fabio Cannavaro tackade Real-fansen för några fina säsonger i Real-tröjan. Cannavaro är älskad vart han än spelar. Fair-play lirare det där alltså.


Endast tre dagar kvar till årets höjdpunkt i fotbollseuropa. Blir svårare och svårare att förutse matchbilden, eftersom spelarna i respektive lag har vilat från match den senaste tiden. Den som spelat fullt ut är Samuel Eto'o och det har inte alls sett bra ut. Oskärpa i avsluten när det som mest behövs för hans egen del, då han så gärna vill ta hem guldskon. Nu vinner han troligtvis inte ens skytteligan i La Liga. Att Eto'o så gärna vinner guldskon är ingen skräll. Det lyser igenom honom att han är en liten diva trots allt. Fast det är väl just det man behöver vara på den där nivån.


Nu är det lite tentaplugg som gäller innan jag somnar.

Ciao

Sverige relativt enkelt vidare till semi?

Sverige har enligt mig fått en mycket bra kvartsfinalmotståndare. Vi slipper de två stora (Ryssland & Kanada) och sparar vårat kära grannland (Finland) eventuellt till senare i turneringen.
Det ska sägas att vi inte alls har ett speciellt bra lag på pappret. Ingen riktig stjärna som lyser, även om Kristian Huselius är bländande med klubban emellanåt.
Vi har ingent tydlig stjärna, vilket leder till att vi måste spela som ett lag, inte lita oss till några storstjärnors individuella konstnummer utan helt och hållet kämpa ner motståndarna. Vara taktiska och hugga direkt när lägen uppstår.
Jag vill att vi ska spela lite som tjeckerna oftast gör. Att utnyttja motståndarnas misstag Spela tajt och kompakt i defensiv zon för att sen slå om.
Sveriges försvarsspel har däremot varit väldigt darrigt. Att släppa in tre mål mot ett lag som Franrike ska vi inte göra, även om vi är klara för kvartsfinal.

Annars tycker jag att det är roligt att fler lag kan börja göra mål mot "de stora". Frankrike, Lettland, Vitryssland och Schweiz börjar är inga riktiga blåbärsnationer längre. Norge & Danmark är på väg framåt, vilket är väldigt roligt. Jag har aldrig riktigt förstått mig på hur Norge kan ha varit så dåliga i ishockey.



Gefle slog Örebro med 2-0 idag. Mycket starkt gjort och de visar att det inte bara är att åka till Gävle och hämta hem 3 poäng inte.

Djurgården tog en efterlängtad seger mot bergochdalbana-laget GAIS. Denna seger var mycket välbehövlig för DIF. Tror tyvärr att de kämpa för att hålla sig kvar. För vad vore härligare än att slå DIF i ett stekhett derby? Inte mycket va?

Självklart avgjorde "Kung Henke" i 89e minuten mot Malmö. Helsingborg ser ut att gå mot en lovande säsong. Hur mycket strul den klubben än haft, har de en bred och slagkraftig trupp. Speciellt med alla lovande ungdomar som fyller på bakifrån. Men visst, Henke betyder en hel del för Helsingborg.

Elfsborg slog Göteborg med 2-0 och ser oerhört stabila ut. Elfsborg faller sällan ihop och det ska mycket till om de inte ska finnas med i toppen på slutet av säsongen.


Tittar för övrigt lite halvt på USA mot Schweiz för tillfället. Väldigt läskig skada på en Schweiz-spelare i den första perioden. Får hoppas att det inte var så illa som det såg ut

Tack för mig

/Sportfantasten.


RSS 2.0