Barca - Värdiga vinnare

Återigen segrade den fina fotbollen. Det har på senare tid börjat löna sig för att spela ett underhållande spel. Eller vad sägs om att Spanien vann EM i somras och att Barcelona tog hem Champions League ikväll? Jag är så nöjd. Barca var verkligen värda den här trippeln.

Det här laget har allt. Att ytterbackarna heter Sylvinho (bäst före datumet har gått ut och endast resrv) och Carles Puyol (ledarfigur som ska spela mittback) spelar ingen roll. Att Yaya Touré går ner och spelar mittback spelar ingen roll. Att Andres Iniesta och Thierry Henry nyligen kommit tillbaka från skada spelar ingen roll. Det här laget har inte bara spelat bäst den här säsongen, utan även vunnit flest titlar. I slutändan är det endast det sistnämnda som räknas.

Vilket konstmål Leo Messi gör. Halvliggandes bakåt nickar han snyggt in den i bortre. Ni som spelar fotboll vet att det inte är någon barnlek att kunna vinkla kroppen och huvudet som han gör i den situationen.

Men den där Andres Iniesta. Vilken finurlig spelare det där. Han bara växer och växer i mina ögon. Passningarna, tekniken, bollkontrollen, blicken, drivet, tvåfotarna och djupledslöpningarna, ja han är grymt bra helt enkelt. En spelare som aldrig kommer att vinna något pris som världens bästa fotbollsspelare eller något liknande, men oj vad han betyder mycket för sitt Barcelona och Spanien. Fast man ska väl aldrig säga aldrig, Xavi blev ju faktiskt vald till EM-slutspelets bästa spelare i somras.

Känns riktigt skönt att Manchester United förlorade. Det är så här de har spelat i de flesta matcherna den här säsongen, bara att de har fått utdelning på sina halvchanser då. Ikväll gick det inte, vilket jag är riktigt nöjd med. Jag säger det fortfarande: C Ronaldo är ingen man för de stora matcherna. Divan i honom bara lyser igenom. Däremot har han ett skott som ingen i världen är i närheten av. Det är farligt varje gång han laddar bössan.


Nu är det dags att ladda om Stockholmsderby imorgon. AIK-Hammarby. AIK måste vinna för att haka på i toppen (vilket jag hoppas att de gör). Hammarby får inte förlora för att bli indragna i bottenstriden på riktigt (vilket jag hoppas att de gör).
Återstår att se hur mycket folk det kommer imorgon. Derbyna känns inte alls lika heta som för ett par år sedan, även om det alltid är lika skönt att vinna över sina rivaler. :)

Nu kan man sova gott efter en härlig seger =)

Ciao

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0