Barcelona

Ja, idag tar Barcelona emot Sevilla på hemmaplan. Jag tror det kan bli en underhållande match likt de övriga två toppmatcherna som jag skrivit om nedan. Ett Barcelona som inte har varit sig likt under hela säsongen. Släpper till oerhört mycket bakåt jämfört med föregående säsong. Känns som att handbollsspelandet har blivit lättläst även för spanska bottenlag. Nu för tiden får Barcelona kämpa sig till segrar mot bottenlag, vilket man inte gjort på ett bra tag. Messi visar fortfarande vilken gudomlig spelare han är när han avgör match efter match. Barcelona gjorde ändå en bra match mot Valencia och vände ett underläge 0-1 till 2-1 vinst. Starkt! Vilka var det som klev fram och avgjorde den matchen kanske ni undrar? Jo, inga mindre än Xavi (2 assist), Puyol (mål) & Iniesta (mål). Kataloniens egna små gossar som kliver fram när det som mest behövs. Känns det igen? Både i Barcelona och i spanska landslaget har det sett ut så de senaste åren. Återstår att se om det är dessa spelare som även kliver fram idag mot Sevilla.

Sevilla är, som vanligt nu för tiden, väldigt ojämna. Slår Atletico med 2-0 efter säsongens klart bästa insats, för att sedan komma ner på jorden igen och förlora mot klart beskedligare motstånd. Verkar ändå som att Luis Fabiano är tillbaka mot gammal god form, vilket behövs för att laget ska kunna vara med bland de fyra där uppe. Sevilla har generellt spelat bättre på bortaplan än vad man har gjort på hemmaplan den här säsongen, vilket är oerhört ovanligt. De har även fått ett tidigt baklängesmål i många matcher, vilket har gjort att de har fått kämpa i motvind redan från början.

Jag tror att Sevilla kan stå emot bra idag. Bara de klarar av att spela 0-0 första kvarten så tror jag att Sevilla kommer växa in i den här matchen och stå emot riktigt bra. Sevillaspelarna måste vara på topp för att kunna matcha Barcelona.

Nyckelspelare för vardera lag är Andres Iniesta som är den som driver upp tempot och löper oerhört mycket utan boll. Varierar enkla passningar med perfekta genomstick. En Iniesta som gör tvåfotare utmed vänsterkanten är underbar att skåda.
I motståndarlaget är nyckelspelaren Diego Perotti. Likt Iniesta drar Perotti upp tempot och gör det oväntade i Sevilla. Perotti har ett härligt ryck och driv utmed sin vänsterkant. Slår även riktigt bra inlägg med både vänster- och högerfoten. Dock kan han bli alltför bollkär och försvinner emellanåt ur matcherna. Dags för ännu en Diego att visa på vilken scen han hör hemma.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0